Bangsar Baru, Bangsar Utama, Bangsar South, Lucky Garden, Bukit Bandaraya, Pantai - Online Community Forum, News Articles, Activity Places, Business Directory, Classifieds & etc


Bangsar Baru Community Forum Homepage
  New Posts New Posts RSS Feed - Brader2 motor cepat masok
  FAQ FAQ  Forum Search   Events

Brader2 motor cepat masok

 Post Reply Post Reply Page  <123>
Author
jellybean_meizi View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 12 October 2011
Status: Offline
Points: 12
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jellybean_meizi Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 January 2021 at 11:03am
Originally posted by aprilstucked aprilstucked wrote:

Originally posted by BarneyLim007 BarneyLim007 wrote:

Aku pakai brand pam minyak je wehhh senangnak cari kalau pegi bengkel ni takut minyak gredd AA atau clone..... Jahanam enjin! 

Brand pam mnyak manoi kaw pakai?? Aqu pakai shell advance long ride jer....
Sbb aqu bkn laa rider food panda cuma aqu keje kat area bndar yg penuh sesak.... Kan bandar ni bahang dn haba tnggi boleh efek ke enjin tahu tk?!

tu sebab kita kena pakai minyak full synthetic untuk serap haba sebab malaysia ni dahla panehhh
Back to Top
jellybean_meizi View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 12 October 2011
Status: Offline
Points: 12
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jellybean_meizi Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 January 2021 at 11:01am
Originally posted by attain attain wrote:

Brand apa doh ko pakai?? 
Kalau pakai minyak klon enjin rosak ke?
Ak pakai shell advance yg khas utk jalan jauh tu 
Ak lupa apa nama dia hahahah

memang rosak la nama pun minyak klon, entah apa content pun taktau
Back to Top
jellybean_meizi View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 12 October 2011
Status: Offline
Points: 12
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jellybean_meizi Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 January 2021 at 11:00am
Originally posted by BarneyLim007 BarneyLim007 wrote:

Originally posted by aprilstucked aprilstucked wrote:


Brand pam mnyak manoi kaw pakai?? Aqu pakai shell advance long ride jer....
Sbb aqu bkn laa rider food panda cuma aqu keje kat area bndar yg penuh sesak.... Kan bandar ni bahang dn haba tnggi boleh efek ke enjin tahu tk?!

Ak pkaia brand pam minyak shell sebab senang nak dpt dari bengkel tapi kdg2 stock x de. Cuma kena tnggu setakat 2-3 hari boleh lagi. 6000km tukar sekali sebab ak millage cepat x kan smpai 3 bln mesti tukar services.

minyak shell banyak yg tiruan kan kena hati hati walaupun beli dekat supermarket
Back to Top
jellybean_meizi View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 12 October 2011
Status: Offline
Points: 12
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jellybean_meizi Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 January 2021 at 10:58am
Originally posted by avatar1avatar avatar1avatar wrote:

Salam,
Nak tanya member2 semua..
minyak enjin apa yang korang pakai sekarang..
Brand minyak beserta harganya sekali ?? Nk start pkp ni aku nk buat food panda balik la.. sbb ot kena cut. janji boleh buat duit lebih.. skrg nk servis motor dlu bru sedap buat job

aku pakai castrol go je yang botol putih tu, sebab harga murah tapi berkualiti
Back to Top
BarneyLim007 View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie
Avatar

Joined: 18 April 2011
Status: Offline
Points: 21
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote BarneyLim007 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 January 2021 at 4:42pm
Originally posted by aprilstucked aprilstucked wrote:


Brand pam mnyak manoi kaw pakai?? Aqu pakai shell advance long ride jer....
Sbb aqu bkn laa rider food panda cuma aqu keje kat area bndar yg penuh sesak.... Kan bandar ni bahang dn haba tnggi boleh efek ke enjin tahu tk?!

Ak pkaia brand pam minyak shell sebab senang nak dpt dari bengkel tapi kdg2 stock x de. Cuma kena tnggu setakat 2-3 hari boleh lagi. 6000km tukar sekali sebab ak millage cepat x kan smpai 3 bln mesti tukar services.
Back to Top
BarneyLim007 View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie
Avatar

Joined: 18 April 2011
Status: Offline
Points: 21
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote BarneyLim007 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 January 2021 at 4:36pm
Originally posted by attain attain wrote:

Brand apa doh ko pakai?? 
Kalau pakai minyak klon enjin rosak ke?
Ak pakai shell advance yg khas utk jalan jauh tu 
Ak lupa apa nama dia hahahah

Shell advance long ride ker?? Kalau ye mmg tu je pon shell ade hahahaha
Produk baru tapi ak rasa lama gila pakai sebab dia buat enjin ak x berapa panas dan tahan lama utk jln jauh..

Back to Top
aprilstucked View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 09 November 2012
Status: Offline
Points: 20
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote aprilstucked Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 January 2021 at 4:08pm
Originally posted by BarneyLim007 BarneyLim007 wrote:

Aku pakai brand pam minyak je wehhh senangnak cari kalau pegi bengkel ni takut minyak gredd AA atau clone..... Jahanam enjin! 

Brand pam mnyak manoi kaw pakai?? Aqu pakai shell advance long ride jer....
Sbb aqu bkn laa rider food panda cuma aqu keje kat area bndar yg penuh sesak.... Kan bandar ni bahang dn haba tnggi boleh efek ke enjin tahu tk?!


Edited by aprilstucked - 13 January 2021 at 4:12pm
Back to Top
Mimoollie View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 12 January 2021
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mimoollie Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 January 2021 at 11:25pm
Betul wehh. Aq pon buat rider food panda jgak esok kilang aq tutup so esok jgak aq nak services motor. Aq dari bangsar ke kl, subang aq cover.
Byk km tu sehari hohi
Back to Top
attain View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 22 March 2012
Status: Offline
Points: 14
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote attain Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 January 2021 at 11:06pm
Brand apa doh ko pakai?? 
Kalau pakai minyak klon enjin rosak ke?
Ak pakai shell advance yg khas utk jalan jauh tu 
Ak lupa apa nama dia hahahah
Back to Top
BarneyLim007 View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie
Avatar

Joined: 18 April 2011
Status: Offline
Points: 21
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote BarneyLim007 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 January 2021 at 10:33pm
Aku pakai brand pam minyak je wehhh senangnak cari kalau pegi bengkel ni takut minyak gredd AA atau clone..... Jahanam enjin! 
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <123>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.01
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

© 2021 Bangsar.net.my All Rights Reserved | Maintained by XGENTECH.COM