Bangsar Baru, Bangsar Utama, Bangsar South, Lucky Garden, Bukit Bandaraya, Pantai - Online Community Forum, News Articles, Activity Places, Business Directory, Classifieds & etc


Bangsar Baru Community Forum Homepage
  New Posts New Posts RSS Feed - Loan Perumahan
  FAQ FAQ  Forum Search   Events

Loan Perumahan

 Post Reply Post Reply Page  12>
Author
meesuhaimee View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie
Avatar

Joined: 12 May 2011
Status: Offline
Points: 12
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote meesuhaimee Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Loan Perumahan
    Posted: 30 October 2019 at 2:05pm
nah share i share dia punya website https://yir.com.my, kat situ byk info dia,
klunak tanya pun senang kat fb dia je: http://www.facebook.com/PortalRasmiYIR/
Back to Top
Sponsored Links


Back to Top
meesuhaimee View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie
Avatar

Joined: 12 May 2011
Status: Offline
Points: 12
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote meesuhaimee Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 October 2019 at 2:01pm
Originally posted by sulaiman94 sulaiman94 wrote:

yir ni selamat ke? 

i sendiri pernah pinjam dgn dia sbb tu i share kat sini. dalam tempoh pinjam i mmg takde problem n semua ok je proses. sebelum dia bagi loan tu dia akan buat akad. so maknanya kita dah faham n setuju dgn agreement dia.
Back to Top
meesuhaimee View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie
Avatar

Joined: 12 May 2011
Status: Offline
Points: 12
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote meesuhaimee Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 October 2019 at 1:58pm
Originally posted by sulaiman94 sulaiman94 wrote:

selalu selain dri bank ni yg akan charge lebih

charge lebih maksud you mcm mana ye? klu hidden charges bank ikut pada loan, u kena tgk betul2, klu u terlebih bayar or terlebih tolak gaji bulanan boleh je call loan punya customer service diorang akan tolong check.
Back to Top
meesuhaimee View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie
Avatar

Joined: 12 May 2011
Status: Offline
Points: 12
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote meesuhaimee Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 October 2019 at 1:53pm
Originally posted by sulaiman94 sulaiman94 wrote:

kalau kerja kerajaan , buat loan dgn bank la 

some people even kerja kerajaan tak lepas loan sbb dia punya status ccris/ctos sbb tu dia mintak loan tmpt lain.
Back to Top
sulaiman94 View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 28 August 2019
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sulaiman94 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 October 2019 at 4:52pm
Originally posted by minnyminny minnyminny wrote:

Originally posted by dreschan dreschan wrote:

Originally posted by meesuhaimee meesuhaimee wrote:

Originally posted by dreschan dreschan wrote:

Assalam, nak tanya sikit, untuk pinjaman perumahan, mana yang lagi ok? maksudnya dari segi interest n kelebihan2 yg peminjam dapat? ada sesiapa nak bagi cadangan/pendapat?

(ps..kawan kerja government)
Depend you nak pinjam loan Kat bank atau company loan yang lain. Sebab interest xkan sama 
U ada Tau ke mana2 loan yang ok?since this is my first timenak apply housing loan
bank? bank is better than company loan
yeah agree with you
Back to Top
sulaiman94 View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 28 August 2019
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sulaiman94 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 October 2019 at 4:51pm
Originally posted by meesuhaimee meesuhaimee wrote:

Originally posted by minnyminny minnyminny wrote:

Originally posted by dreschan dreschan wrote:

Originally posted by meesuhaimee meesuhaimee wrote:

Originally posted by dreschan dreschan wrote:

Assalam, nak tanya sikit, untuk pinjaman perumahan, mana yang lagi ok? maksudnya dari segi interest n kelebihan2 yg peminjam dapat? ada sesiapa nak bagi cadangan/pendapat?

(ps..kawan kerja government)
Depend you nak pinjam loan Kat bank atau company loan yang lain. Sebab interest xkan sama 
U ada Tau ke mana2 loan yang ok?since this is my first timenak apply housing loan
bank? bank is better than company loan
Yes, ban is better but they took long time for approval so is such a waste time dealing with them. Also it not confirm whether u will get the loan or not since bank will see on you profile and statement first. But if u apply with yir, mostly all of them got approval within a week so it much better right.
yir ni selamat ke? 
Back to Top
sulaiman94 View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 28 August 2019
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sulaiman94 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 October 2019 at 4:51pm
Originally posted by meesuhaimee meesuhaimee wrote:

Originally posted by dreschan dreschan wrote:

Assalam, nak tanya sikit, untuk pinjaman perumahan, mana yang lagi ok? maksudnya dari segi interest n kelebihan2 yg peminjam dapat? ada sesiapa nak bagi cadangan/pendapat?

(ps..kawan kerja government)
Depend you nak pinjam loan Kat bank atau company loan yang lain. Sebab interest xkan sama 
selalu selain dri bank ni yg akan charge lebih
Back to Top
sulaiman94 View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 28 August 2019
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sulaiman94 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 October 2019 at 4:50pm
Originally posted by dreschan dreschan wrote:

Assalam, nak tanya sikit, untuk pinjaman perumahan, mana yang lagi ok? maksudnya dari segi interest n kelebihan2 yg peminjam dapat? ada sesiapa nak bagi cadangan/pendapat?

(ps..kawan kerja government)
kalau kerja kerajaan , buat loan dgn bank la 
Back to Top
meesuhaimee View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie
Avatar

Joined: 12 May 2011
Status: Offline
Points: 12
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote meesuhaimee Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 October 2019 at 10:55am
Originally posted by minnyminny minnyminny wrote:

Originally posted by dreschan dreschan wrote:

Originally posted by meesuhaimee meesuhaimee wrote:

Originally posted by dreschan dreschan wrote:

Assalam, nak tanya sikit, untuk pinjaman perumahan, mana yang lagi ok? maksudnya dari segi interest n kelebihan2 yg peminjam dapat? ada sesiapa nak bagi cadangan/pendapat?

(ps..kawan kerja government)
Depend you nak pinjam loan Kat bank atau company loan yang lain. Sebab interest xkan sama 
U ada Tau ke mana2 loan yang ok?since this is my first timenak apply housing loan
bank? bank is better than company loan
Yes, ban is better but they took long time for approval so is such a waste time dealing with them. Also it not confirm whether u will get the loan or not since bank will see on you profile and statement first. But if u apply with yir, mostly all of them got approval within a week so it much better right.
Back to Top
meesuhaimee View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie
Avatar

Joined: 12 May 2011
Status: Offline
Points: 12
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote meesuhaimee Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 October 2019 at 10:52am
Originally posted by minnyminny minnyminny wrote:

Originally posted by meesuhaimee meesuhaimee wrote:

Originally posted by dreschan dreschan wrote:

Originally posted by meesuhaimee meesuhaimee wrote:

Originally posted by dreschan dreschan wrote:

Assalam, nak tanya sikit, untuk pinjaman perumahan, mana yang lagi ok? maksudnya dari segi interest n kelebihan2 yg peminjam dapat? ada sesiapa nak bagi cadangan/pendapat?

(ps..kawan kerja government)
Depend you nak pinjam loan Kat bank atau company loan yang lain. Sebab interest xkan sama 
U ada Tau ke mana2 loan yang ok?since this is my first timenak apply housing loan
Kalau u nak loan selain bank boleh cuba try apply Kat yayasan ihsan rakyat dulu
is yayasan ihsan rakyat Syariah compliant ?
Yes, yayasan ihsan rakyat loan based on shariah compliant so you have no worries when applying the loan.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  12>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.01
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

© 2019 Bangsar.net.my All Rights Reserved | Maintained by XGENTECH.COM