Bangsar Baru, Bangsar Utama, Bangsar South, Lucky Garden, Bukit Bandaraya, Pantai - Online Community Forum, News Articles, Activity Places, Business Directory, Classifieds & etc


Bangsar Baru Community Forum Homepage
  New Posts New Posts RSS Feed - Mana anda selalu minum?
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Mana anda selalu minum?

 Post Reply Post Reply Page  <1234 6>
Author
Amran_btc View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 07 August 2018
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Amran_btc Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 August 2018 at 11:49pm
Originally posted by AntMan AntMan wrote:

Originally posted by givemefive givemefive wrote:

Ku rasa yg air RO tu x ada masalah pun,mungkin ke sbb penapis air kat rumah kau x bagus ni? Kalau yg kat rumah ku mmg x ada sebarang bau pelik yg seperti kau katakan.


actually kenapa air ada bau ye ?? Barang apa yang menyebabkan bau tu?? Hairan sikit. Korang ckp mcm ada air dengan pelbagai bau.

sbb mungkin air paip berkarat blh menyebabkan minuman berbau... kena pasang air filter, kalau tak minum air berkarat badan akan jadi xsihat...


Edited by Amran_btc - 07 August 2018 at 11:51pm
Back to Top
azlina_dobrev View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie
Avatar

Joined: 07 August 2018
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote azlina_dobrev Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 August 2018 at 12:00am
Originally posted by givemefive givemefive wrote:

Originally posted by destiny destiny wrote:


Oh bgitu ya, kalau mcm ni air dr filter mcm yg dipasang kat rumah ku kira x sebagai air RO? kerana ia juga dpt process dan filter benda2 yg kau katakan tu kan? 

Kalau dr air filter yg kau katakan tu rasanya bukan RO yg lengkap, kerana biasanya utk filter yg biasa mrk hanya guna batu dan pasir je, x pakai pun teknologi yg digunakan utk RO. Kalau mau minum air RO tu lebih baik beli penapis air mcm yg dijual oleh coway tu.

Coway ok, servis 2 bulan sekali, xpayah risau air jadi kotor... xsama Cuckoo, 4 bulan sekali... lama sangat...
Back to Top
AntMan View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie
Avatar

Joined: 07 August 2018
Location: malaysia
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote AntMan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 August 2018 at 6:50pm
Originally posted by Amran_btc Amran_btc wrote:

Originally posted by AntMan AntMan wrote:

Originally posted by givemefive givemefive wrote:

Ku rasa yg air RO tu x ada masalah pun,mungkin ke sbb penapis air kat rumah kau x bagus ni? Kalau yg kat rumah ku mmg x ada sebarang bau pelik yg seperti kau katakan.


actually kenapa air ada bau ye ?? Barang apa yang menyebabkan bau tu?? Hairan sikit. Korang ckp mcm ada air dengan pelbagai bau.

sbb mungkin air paip berkarat blh menyebabkan minuman berbau... kena pasang air filter, kalau tak minum air berkarat badan akan jadi xsihat...


ohh, tapi kalau air tu mengandungi barang berkarat boleh nampak kot?? Nampak benda-benda kecil hitam-hitam dalam air. Then angkat keluar,bersihkan.
Back to Top
Amran_btc View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 07 August 2018
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Amran_btc Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 August 2018 at 10:24pm
Originally posted by AntMan AntMan wrote:

Originally posted by Amran_btc Amran_btc wrote:

Originally posted by AntMan AntMan wrote:

Originally posted by givemefive givemefive wrote:

Ku rasa yg air RO tu x ada masalah pun,mungkin ke sbb penapis air kat rumah kau x bagus ni? Kalau yg kat rumah ku mmg x ada sebarang bau pelik yg seperti kau katakan.


actually kenapa air ada bau ye ?? Barang apa yang menyebabkan bau tu?? Hairan sikit. Korang ckp mcm ada air dengan pelbagai bau.

sbb mungkin air paip berkarat blh menyebabkan minuman berbau... kena pasang air filter, kalau tak minum air berkarat badan akan jadi xsihat...


ohh, tapi kalau air tu mengandungi barang berkarat boleh nampak kot?? Nampak benda-benda kecil hitam-hitam dalam air. Then angkat keluar,bersihkan.
 

Kena bersih sendiri? I pasang Coway, datang servis tiap2 dua bulan, xpayah risau byk..
Back to Top
AntMan View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie
Avatar

Joined: 07 August 2018
Location: malaysia
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote AntMan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 August 2018 at 11:49pm
Originally posted by destiny destiny wrote:

Air RO apa benda tu? Ku hanya minum air dr filter yg dipasang kat rumah tu, yg sambung terus ke paip air da buka apabila perlu minum, bbrp ratus ringgit sudah dpt beli.


I pun nak tanya. RO tu apa ye??  ADE APE BEZA,lebih sedap ? atau lebih berkhasiat? mana boleh dapat ni kenape semua orang nak minum RO pulak.
Back to Top
siti0607 View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 09 August 2018
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote siti0607 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 August 2018 at 12:13am

Oh bgitu ya, kalau mcm ni air dr filter mcm yg dipasang kat rumah ku kira x sebagai air RO? kerana ia juga dpt process dan filter benda2 yg kau katakan tu kan? 
[/QUOTE]

filter rumah awak brand apa?kalau brand cuckoo, mrk tipu saja, filter mrk x dpt proses air RO, hanya fungsi biasa (menapis air) saja 
Back to Top
yurappp View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 09 August 2018
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote yurappp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 August 2018 at 12:22am
Originally posted by siti0607 siti0607 wrote:


Oh bgitu ya, kalau mcm ni air dr filter mcm yg dipasang kat rumah ku kira x sebagai air RO? kerana ia juga dpt process dan filter benda2 yg kau katakan tu kan? 

filter rumah awak brand apa?kalau brand cuckoo, mrk tipu saja, filter mrk x dpt proses air RO, hanya fungsi biasa (menapis air) saja 
[/QUOTE]

Betulnya, Cuckoo memang tipu customer
dulu rumah aku ada pakai penapis brand ini, mrk janji akan service filter tu pada setiap empat bulan tapi mrk tdk menepati janji tu.
Bapaku pun geram lepas tu dah batal kontrak dgn mrk.
Back to Top
siti0607 View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 09 August 2018
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote siti0607 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 August 2018 at 12:25am

Betulnya, Cuckoo memang tipu customer
dulu rumah aku ada pakai penapis brand ini, mrk janji akan service filter tu pada setiap empat bulan tapi mrk tdk menepati janji tu.
Bapaku pun geram lepas tu dah batal kontrak dgn mrk.
[/QUOTE]

awak batal kontrak kena bayar penalty kan???aku dgr kwn kata penalty tu bukan jumlah kecil...


Edited by siti0607 - 09 August 2018 at 12:41am
Back to Top
yurappp View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 09 August 2018
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote yurappp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 August 2018 at 12:33am
Originally posted by siti0607 siti0607 wrote:


Betulnya, Cuckoo memang tipu customer
dulu rumah aku ada pakai penapis brand ini, mrk janji akan service filter tu pada setiap empat bulan tapi mrk tdk menepati janji tu.
Bapaku pun geram lepas tu dah batal kontrak dgn mrk.

awak batak kontrak kena bayar penalty kan???aku dgr kwn kata penalty tu bukan jumlah kecil...
[/QUOTE]
Ya, bapaku dah bayar 100% cancellation fee tu
Kontrak tu selama 7 thn, masa tu kami hanya pakai 1 tahun lebih saja
tapi kami masih kena bayar yuran yg tinggal tu 
Back to Top
siti0607 View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 09 August 2018
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote siti0607 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 August 2018 at 12:37am
Originally posted by yurappp yurappp wrote:

Originally posted by siti0607 siti0607 wrote:


Betulnya, Cuckoo memang tipu customer
dulu rumah aku ada pakai penapis brand ini, mrk janji akan service filter tu pada setiap empat bulan tapi mrk tdk menepati janji tu.
Bapaku pun geram lepas tu dah batal kontrak dgn mrk.

awak batak kontrak kena bayar penalty kan???aku dgr kwn kata penalty tu bukan jumlah kecil...
Ya, bapaku dah bayar 100% cancellation fee tu
Kontrak tu selama 7 thn, masa tu kami hanya pakai 1 tahun lebih saja
tapi kami masih kena bayar yuran yg tinggal tu 
[/QUOTE]

ruginya, dah kena tipu masih perlu bayar duit...
nasib baik aku x pasang brand ni sbb masa tu kwn dah beritahu aku ttg cerita2 produk ni
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1234 6>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.04
Copyright ©2001-2015 Web Wiz Ltd.

© 2019 Bangsar.net.my All Rights Reserved | Maintained by XGENTECH.COM