Bangsar Baru, Bangsar Utama, Bangsar South, Lucky Garden, Bukit Bandaraya, Pantai - Online Community Forum, News Articles, Activity Places, Business Directory, Classifieds & etc


Bangsar Baru Community Forum Homepage
  New Posts New Posts RSS Feed - Mana anda selalu minum?
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Mana anda selalu minum?

 Post Reply Post Reply Page  <12345 6>
Author
AntMan View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie
Avatar

Joined: 07 August 2018
Location: malaysia
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote AntMan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 August 2018 at 11:55am
Oh, kan mesin filter akan filter barang tu. Maksud i bahan atau kotoran yang besar , kalau filter tu gagal untuk membersihkannya , then hanya boleh bersihkan air sendiri manually.
Back to Top
AntMan View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie
Avatar

Joined: 07 August 2018
Location: malaysia
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote AntMan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 August 2018 at 6:44pm
Originally posted by siti0607 siti0607 wrote:

 
ruginya, dah kena tipu masih perlu bayar duit...
nasib baik aku x pasang brand ni sbb masa tu kwn dah beritahu aku ttg cerita2 produk ni


Ohh mahal ye. Kenya banyak penuh? Omggg berapa jumlah tu . Mampu bayar sekali gus ke ?100% tinggi sangat.

Edited by AntMan - 09 August 2018 at 7:42pm
Back to Top
Amran_btc View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 07 August 2018
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Amran_btc Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 August 2018 at 11:44pm
Apsal 100% penalty bagi Cuckoo? Mungkin ke? Ruginya konsumer kalau beli penapis air ni...
Back to Top
AntMan View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie
Avatar

Joined: 07 August 2018
Location: malaysia
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote AntMan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 August 2018 at 5:41pm
Originally posted by Amran_btc Amran_btc wrote:

Apsal 100% penalty bagi Cuckoo? Mungkin ke? Ruginya konsumer kalau beli penapis air ni...


Ya lorh . Pada pendapat I, I rasa mereka tak sepatut cas 100% penalty. Pelanggan mana mampu nak bayar ? Mereka nak cancel dah bermaksud mereka tak mampu.
Back to Top
AntMan View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie
Avatar

Joined: 07 August 2018
Location: malaysia
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote AntMan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 August 2018 at 7:58pm
Originally posted by yurappp yurappp wrote:

Betulnya, Cuckoo memang tipu customer
dulu rumah aku ada pakai penapis brand ini, mrk janji akan service filter tu pada setiap empat bulan tapi mrk tdk menepati janji tu.
Bapaku pun geram lepas tu dah batal kontrak dgn mrk.


Tapi kalau cancel kena bayar 100% kan ?? Besar jumlah tu.. Macam mana awak nak bayar ? Berapa agaknya ye?
Back to Top
solomonlane View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 11 August 2018
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote solomonlane Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 August 2018 at 11:47am
Originally posted by AntMan AntMan wrote:

Originally posted by Amran_btc Amran_btc wrote:

Apsal 100% penalty bagi Cuckoo? Mungkin ke? Ruginya konsumer kalau beli penapis air ni...


Ya lorh . Pada pendapat I, I rasa mereka tak sepatut cas 100% penalty. Pelanggan mana mampu nak bayar ? Mereka nak cancel dah bermaksud mereka tak mampu.

Mrk mau duit... x kan begitu mudah bagi kau cancel dan lari je... susah payah nak tarik hati kau utk beli produk mrk x mungkin sikit2 sudah akan biarkan kau lari, taktik business mrk lah ni...
Back to Top
solomonlane View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 11 August 2018
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote solomonlane Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 August 2018 at 11:50am
Originally posted by AntMan AntMan wrote:

Oh, kan mesin filter akan filter barang tu. Maksud i bahan atau kotoran yang besar , kalau filter tu gagal untuk membersihkannya , then hanya boleh bersihkan air sendiri manually.

Kalau mau ku bersihkan air secara manual buat apa ku masih mau keluar byk duit utk beli penapis air ni? Masa dulu org pun hanya masak air guna cerek je dan minum, x tengok pun mrk ada apa2 penyakit, masih sihat sampai kini.
Back to Top
solomonlane View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 11 August 2018
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote solomonlane Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 August 2018 at 11:54am
Originally posted by siti0607 siti0607 wrote:


filter rumah awak brand apa?kalau brand cuckoo, mrk tipu saja, filter mrk x dpt proses air RO, hanya fungsi biasa (menapis air) saja 

Hmm rupa2 nya hanya lah penapis air yg biasa, selalu tengok iklan2 mrk yg heboh2 yg penapis air mrk ada mcm2 fungsi, boleh hilangkan 99.99% bakteria bla bla bla, sendiri x pernah cuba guna tapi lepas tengok komen2 semua ni rasa x perlu cuba sudah tau mcm mana...LOLLOL
Back to Top
justkidding View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 11 August 2018
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote justkidding Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 August 2018 at 12:00pm
Originally posted by solomonlane solomonlane wrote:

Kalau mau ku bersihkan air secara manual buat apa ku masih mau keluar byk duit utk beli penapis air ni? Masa dulu org pun hanya masak air guna cerek je dan minum, x tengok pun mrk ada apa2 penyakit, masih sihat sampai kini.

Hal ini x boleh mcm ni kata punya,kerana masa dulu air2 dr sungai tu masih bersih dan x tercemar, tapi masa kini sudah berbeza, byk kotoran dan sampah yg ada kat sungai tu, kalau hanya masak air je x mungkin dpt bersihkan semua kotoran, tapi terpaksa lah guna penapis air...
Back to Top
justkidding View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 11 August 2018
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote justkidding Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 August 2018 at 12:03pm
Originally posted by solomonlane solomonlane wrote:

Hmm rupa2 nya hanya lah penapis air yg biasa, selalu tengok iklan2 mrk yg heboh2 yg penapis air mrk ada mcm2 fungsi, boleh hilangkan 99.99% bakteria bla bla bla, sendiri x pernah cuba guna tapi lepas tengok komen2 semua ni rasa x perlu cuba sudah tau mcm mana...LOLLOL

Yg iklan2 semua tu hanya taktik promosi je, boleh copy je dr pesaing2 yg lain dipasaran dan mrk juga x dpt buat apa2 tanpa bukti yg kukuh, jadi kita sebagai konsumer perlu bijak pilih produk yg mau dibeli, sentiasa survey2 dulu dan tanya pendapat org lain sebelum beli, janji x akan rugi.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <12345 6>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.04
Copyright ©2001-2015 Web Wiz Ltd.

© 2019 Bangsar.net.my All Rights Reserved | Maintained by XGENTECH.COM