Bangsar Baru, Bangsar Utama, Bangsar South, Lucky Garden, Bukit Bandaraya, Pantai - Online Community Forum, News Articles, Activity Places, Business Directory, Classifieds & etc


Bangsar Baru Community Forum Homepage
  New Posts New Posts RSS Feed - Sambung master marketing atau HR lagi baik?
  FAQ FAQ  Forum Search   Events

Sambung master marketing atau HR lagi baik?

 Post Reply Post Reply Page  <12
Author
minzi123 View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie
Avatar

Joined: 10 October 2011
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote minzi123 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 March 2021 at 4:17pm
Originally posted by iceice iceice wrote:

Nak jadi lecturer ke, slalunya lebih kpd nk terjun bidang high edu smbung master, lps tu phd.

Uhm I lebih kepada nak kerja dekat big company haha.Sekarang ni kerja dekat company SME tapi nak target company yang lagi besar. Benefits lebih baik dan better career growth and stability.


Edited by minzi123 - 25 March 2021 at 6:11pm
Back to Top
miaospec View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 16 March 2012
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote miaospec Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 March 2021 at 4:15pm
Baik ambik master business management lagi luas bidang nye....
Back to Top
cabbagemint View Drop Down
Local Groupie Gang
Local Groupie Gang


Joined: 12 July 2012
Status: Offline
Points: 56
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote cabbagemint Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 March 2021 at 4:12pm
Dua2 pun ok. Ikut minat awak la. Dr segi employment, rata2 sykt mmg perlu HR ni. Tapi experience pun penting jugak.


Edited by cabbagemint - 25 March 2021 at 6:06pm
Back to Top
iceice View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie
Avatar

Joined: 01 February 2012
Status: Offline
Points: 29
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote iceice Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 March 2021 at 4:08pm
Nak jadi lecturer ke, slalunya lebih kpd nk terjun bidang high edu smbung master, lps tu phd.
Back to Top
minzi123 View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie
Avatar

Joined: 10 October 2011
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote minzi123 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 March 2021 at 4:06pm
Hai korang. I ada soalan seperti di tajuk.  I graduate degree dalam bidang lain tapi kerja dekat department sales and marketing and Ada buat jugak kerja2 management. So now I terfikir untuk sambung master pulak tapi which one yang lagi besar peluang pekerjaan? I tengok sekarang semua tempat nak hire digital marketing specialist lagi2 time covid ni semua dah tumpu kepada digital. So apa pendapat korang?
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <12
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.01
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

© 2021 Bangsar.net.my All Rights Reserved | Maintained by XGENTECH.COM