Bangsar Baru, Bangsar Utama, Bangsar South, Lucky Garden, Bukit Bandaraya, Pantai - Online Community Forum, News Articles, Activity Places, Business Directory, Classifieds & etc


Bangsar Baru Community Forum Homepage
  New Posts New Posts RSS Feed - Cycle setting
  FAQ FAQ  Forum Search   Events

Cycle setting

 Post Reply Post Reply Page  12>
Author
wantonne View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 26 December 2019
Status: Offline
Points: 11
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote wantonne Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Cycle setting
    Posted: 17 January 2022 at 1:52pm
Originally posted by sulaiman94 sulaiman94 wrote:

setuju sngt.. and mmg x buang masa. dorg punya active foam tu pun membantu. washer ni takkan guna air yg banyak, so foam tu akan bantu bersihkan lagi baju

Active foam tu la kot yg elak sabun jdi x lekat kat baju. Kalau letak sabun bnyk2 guna mesin basuh top load mmg lepas siap bertompok putih la baju tu 
Back to Top
Sponsored Links


Back to Top
bedeejust00 View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 12 January 2022
Status: Offline
Points: 6
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote bedeejust00 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 January 2022 at 9:44am
Originally posted by nunstop12 nunstop12 wrote:

Originally posted by bedeejust00 bedeejust00 wrote:

aku suggest kan kau check model terbaru dari panasonic. yg tu mmg terbaik aku rasa. sebab dia ada stainmaster and bayangkan basuh 38 minit jeee. mmg senang nk multiask

38 mins je mcm dah laju dah. Tapi ada tngok brand samsung punya front load washer 30 mins pun siap dah tapi takut mudah rosak lak guna samsung ni
kena tgk jugak smsung punya tub and brp berat dia support. sbb macam panasonic ni 38 minit tu mmg kejap untuk basuh 11kg. sebab tu saya pilih panasonic. boleh basuh cadar, bantal and yg besar2 tu muat dalam washer. bleh check model nya NA-V11FX2LMY
Back to Top
bedeejust00 View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 12 January 2022
Status: Offline
Points: 6
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote bedeejust00 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 January 2022 at 9:42am
Originally posted by wantonne wantonne wrote:

Originally posted by bedeejust00 bedeejust00 wrote:

Originally posted by nunstop12 nunstop12 wrote:

Front load washer mmg better dri top load tpi harga mahal sikit la. Setting tu x sure sngt sebab selalu duk guna top load je kat rumah

haah saya pun suka guna front load sebab dia punya putaran tu mmg satisfying. nak buat kerja mmg senang laa.. lagipun dia auto, so tak perlu kejap2 nak kena fix tub dia macam saya guna yg cycle punya

First time la dgr mesin basuh front load ada auto tub care. Selalunya tub mesin basuh kena service or cuci 2 kali sebulan bgi bersih. Jimat la duit x perlu nak suruh org dtg srvice or cuci tub

mmg punn, dulu sebelum tukar washer, selalu jugak sikit sikit nak kena berus guna cuka and lemon. semata nk hilangkan warna kuning tu.. nasib baik skrg dh x pyhhh. guna panasonic front load, selesai smua masalah
Back to Top
sulaiman94 View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 28 August 2019
Status: Offline
Points: 21
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sulaiman94 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 January 2022 at 9:31am
Originally posted by nunstop12 nunstop12 wrote:

Originally posted by wantonne wantonne wrote:

Originally posted by KawanKim KawanKim wrote:

kalau nak yg power and sepadan ngn harga dia, bleh tgk panasonic. mesin basuh dia ada BlueAg+ and ActiveFoam.. ada bnyk lgi function dia, tpi yg ni antara yg buat aku tertarik pasal panasonic

Panasonic ada survey gak yg online punya mcm murah dah 3k+ 11 kg tapi kena g tngok kat kedai baru puas hati sikit kot. Feature Blue Ag+ tu yg senang nak basuh baju time covid ni

Betul wei. Dulu paranoid sikit lepas kluar terus basuh baju. Siap rendam air panas pun ada tapi x elok la nnti rosak baju. Dngr mesin basuh ada blue ag+ ni mcm berkenan nak beli pulak haha

mmg kena ada wehh kat rumah memasing hahah. mula2 mcm tak percaya. bila dah guna sendiri and seller pun confirm berbaloi beli panasonic, terus angkat and smpi skrg guna, x ada masalah langsung.. 38 minit, siap basuh untuk 11kg kott, mana nak dpt dari waasher lain
Back to Top
sulaiman94 View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 28 August 2019
Status: Offline
Points: 21
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sulaiman94 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 January 2022 at 9:28am
Originally posted by wantonne wantonne wrote:

Originally posted by KawanKim KawanKim wrote:

kalau nak yg power and sepadan ngn harga dia, bleh tgk panasonic. mesin basuh dia ada BlueAg+ and ActiveFoam.. ada bnyk lgi function dia, tpi yg ni antara yg buat aku tertarik pasal panasonic

Panasonic ada survey gak yg online punya mcm murah dah 3k+ 11 kg tapi kena g tngok kat kedai baru puas hati sikit kot. Feature Blue Ag+ tu yg senang nak basuh baju time covid ni

setuju sngt.. and mmg x buang masa. dorg punya active foam tu pun membantu. washer ni takkan guna air yg banyak, so foam tu akan bantu bersihkan lagi baju
Back to Top
nunstop12 View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 02 January 2022
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote nunstop12 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 January 2022 at 1:54pm
Originally posted by wantonne wantonne wrote:

Originally posted by KawanKim KawanKim wrote:

kalau nak yg power and sepadan ngn harga dia, bleh tgk panasonic. mesin basuh dia ada BlueAg+ and ActiveFoam.. ada bnyk lgi function dia, tpi yg ni antara yg buat aku tertarik pasal panasonic

Panasonic ada survey gak yg online punya mcm murah dah 3k+ 11 kg tapi kena g tngok kat kedai baru puas hati sikit kot. Feature Blue Ag+ tu yg senang nak basuh baju time covid ni

Betul wei. Dulu paranoid sikit lepas kluar terus basuh baju. Siap rendam air panas pun ada tapi x elok la nnti rosak baju. Dngr mesin basuh ada blue ag+ ni mcm berkenan nak beli pulak haha
Back to Top
wantonne View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 26 December 2019
Status: Offline
Points: 11
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote wantonne Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 January 2022 at 1:50pm
Originally posted by KawanKim KawanKim wrote:

kalau nak yg power and sepadan ngn harga dia, bleh tgk panasonic. mesin basuh dia ada BlueAg+ and ActiveFoam.. ada bnyk lgi function dia, tpi yg ni antara yg buat aku tertarik pasal panasonic

Panasonic ada survey gak yg online punya mcm murah dah 3k+ 11 kg tapi kena g tngok kat kedai baru puas hati sikit kot. Feature Blue Ag+ tu yg senang nak basuh baju time covid ni
Back to Top
nunstop12 View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 02 January 2022
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote nunstop12 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 January 2022 at 1:45pm
Originally posted by bedeejust00 bedeejust00 wrote:

aku suggest kan kau check model terbaru dari panasonic. yg tu mmg terbaik aku rasa. sebab dia ada stainmaster and bayangkan basuh 38 minit jeee. mmg senang nk multiask

38 mins je mcm dah laju dah. Tapi ada tngok brand samsung punya front load washer 30 mins pun siap dah tapi takut mudah rosak lak guna samsung ni
Back to Top
wantonne View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 26 December 2019
Status: Offline
Points: 11
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote wantonne Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 January 2022 at 11:11am
Originally posted by bedeejust00 bedeejust00 wrote:

Originally posted by nunstop12 nunstop12 wrote:

Front load washer mmg better dri top load tpi harga mahal sikit la. Setting tu x sure sngt sebab selalu duk guna top load je kat rumah

haah saya pun suka guna front load sebab dia punya putaran tu mmg satisfying. nak buat kerja mmg senang laa.. lagipun dia auto, so tak perlu kejap2 nak kena fix tub dia macam saya guna yg cycle punya

First time la dgr mesin basuh front load ada auto tub care. Selalunya tub mesin basuh kena service or cuci 2 kali sebulan bgi bersih. Jimat la duit x perlu nak suruh org dtg srvice or cuci tub
Back to Top
sulaiman94 View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 28 August 2019
Status: Offline
Points: 21
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sulaiman94 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 January 2022 at 10:32pm
Originally posted by bedeejust00 bedeejust00 wrote:

Originally posted by nunstop12 nunstop12 wrote:

Originally posted by bedeejust00 bedeejust00 wrote:

Originally posted by nunstop12 nunstop12 wrote:

Front load washer mmg better dri top load tpi harga mahal sikit la. Setting tu x sure sngt sebab selalu duk guna top load je kat rumah

haah saya pun suka guna front load sebab dia punya putaran tu mmg satisfying. nak buat kerja mmg senang laa.. lagipun dia auto, so tak perlu kejap2 nak kena fix tub dia macam saya guna yg cycle punya

Duk survey mesin basuh model front load tpi x sure mana okay. Tahu x mesin basuh mana yg bnyk feature bagus sikit?

aku suggest kan kau check model terbaru dari panasonic. yg tu mmg terbaik aku rasa. sebab dia ada stainmaster and bayangkan basuh 38 minit jeee. mmg senang nk multiask

yepp, mmg bnyk tgk review best best. sbb kn review org lain aku mmg beli alang alang time tu mmg tengah cari barang rumah. mmg best panasonic sbb saiz pun muat kat apartment aku
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  12>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.01
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

© 2022 Bangsar.net.my All Rights Reserved | Maintained by XGENTECH.COM