Bangsar Baru, Bangsar Utama, Bangsar South, Lucky Garden, Bukit Bandaraya, Pantai - Online Community Forum, News Articles, Activity Places, Business Directory, Classifieds & etc


Bangsar Baru Community Forum Homepage
  New Posts New Posts RSS Feed - Mana anda selalu minum?
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Mana anda selalu minum?

 Post Reply Post Reply Page  123 6>
Author
Amran_btc View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 07 August 2018
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Amran_btc Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Mana anda selalu minum?
    Posted: 14 August 2018 at 2:23pm


Ya.. Kenape Coway bagi customer blh cancel dgn 50% penalty shj tapi Cuckoo kena 50%? Takut sgt cusmer pulang balik produk sendiri sbb qualiti teruk ke?

Edited by Amran_btc - 14 August 2018 at 2:24pm
Back to Top
Sponsored Links


Back to Top
azlina_dobrev View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie
Avatar

Joined: 07 August 2018
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote azlina_dobrev Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 August 2018 at 9:44am
Originally posted by justkidding justkidding wrote:

 
Bukan hari pertama cuckoo x menepati janjiDisapprove
Kalau jenama lain, staff mrk servis setiap dua bulan, lagipun x perlu caj cancellation fee yg byk!

Dtg 4 bulan sekali, sampai air berbau baru dtg service... bila perlu extra service, call Cuckoo kate ade charge lagi...
Back to Top
azlina_dobrev View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie
Avatar

Joined: 07 August 2018
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote azlina_dobrev Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 August 2018 at 9:42am

Kalau ada keyakinan dgn brand sendiri, kan x perlu takut customer2 akan cancel kontrak  lepas beli?
Back to Top
elnobae View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 12 August 2018
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote elnobae Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 August 2018 at 11:39pm
Originally posted by Amran_btc Amran_btc wrote:

Originally posted by justkidding justkidding wrote:

Yg iklan2 semua tu hanya taktik promosi je, boleh copy je dr pesaing2 yg lain dipasaran dan mrk juga x dpt buat apa2 tanpa bukti yg kukuh, jadi kita sebagai konsumer perlu bijak pilih produk yg mau dibeli, sentiasa survey2 dulu dan tanya pendapat org lain sebelum beli, janji x akan rugi.

Tapi tgk Cuckoo, over promise customer lepas tu agent cuba sembunyi smth macam 100% cancellation fee... Ini menjejaskan kita xdpt buat keputusan yg bijaksana...
Bukan hari pertama cuckoo x menepati janjiDisapprove
Kalau jenama lain, staff mrk servis setiap dua bulan, lagipun x perlu caj cancellation fee yg byk!
Back to Top
elnobae View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 12 August 2018
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote elnobae Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 August 2018 at 11:30pm
Originally posted by balila balila wrote:

Originally posted by Amran_btc Amran_btc wrote:

Apsal 100% penalty bagi Cuckoo? Mungkin ke? Ruginya konsumer kalau beli penapis air ni...

betulnya, mrk x beri peluang customer utk cancel kontrak...jadi korang perlu fikir baik2 seblm beli cuckooConfused
Produk tak bagus, servis pun teruk, lagi nak paksa org pakai mesin mrk sampai kontrak tamat!
Kenapa ramai org masih tertipu o jenama ni???
Back to Top
balila View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 12 August 2018
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote balila Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 August 2018 at 11:21pm
Originally posted by Amran_btc Amran_btc wrote:

Apsal 100% penalty bagi Cuckoo? Mungkin ke? Ruginya konsumer kalau beli penapis air ni...

betulnya, mrk x beri peluang customer utk cancel kontrak...jadi korang perlu fikir baik2 seblm beli cuckooConfused
Back to Top
balila View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 12 August 2018
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote balila Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 August 2018 at 11:18pm
Originally posted by AntMan AntMan wrote:

Originally posted by siti0607 siti0607 wrote:

 
ruginya, dah kena tipu masih perlu bayar duit...
nasib baik aku x pasang brand ni sbb masa tu kwn dah beritahu aku ttg cerita2 produk ni


Ohh mahal ye. Kenya banyak penuh? Omggg berapa jumlah tu . Mampu bayar sekali gus ke ?100% tinggi sangat.
kena tgk brp bulan dah awak guna mesin mrk...sbg cth:kontrak selama 7 tahun (84bulan),stop pakai pada bulan ke-24,jadi awak hendak byr [60 x rm60 (byran bulanan)x100%]...tp aku x pasti penalty perlu bayar sekali gus atau scr installment...
Back to Top
Mazi_LL View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 11 August 2018
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mazi_LL Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 August 2018 at 10:25am
Originally posted by Lasvitar911 Lasvitar911 wrote:


Walaupun dia dapat wang daripada customer, tapi tak dapat hati setia mereka. NI bukan cara betul untuk buat perniagaan, harap mereka boleh fikir cara lain dan buat benda yang betul, tak mau mengguna cara yang buat customer tak puas hati lagi.

produk mesin air dia walaupun tak baik, servis pun teruk. Tapi syarikat dia ada banyak produk lain yang terkenal, jadi tak prihatin tentang keadaan produ mesin air.
Back to Top
Mazi_LL View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 11 August 2018
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mazi_LL Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 August 2018 at 10:09am
Originally posted by Lasvitar911 Lasvitar911 wrote:


Eh? bukan semua mesin air ada fungsi filter klorin? Bahaya tu! saya dah banyak baca article minum air paip akan kena racun sebab bahan kotor dan klorin tu... 

mesin air yang murah memang tak berapa ok dalam fiter dia, walaupun dia ada fungsi macam ni, takut dia boleh keluarkan 50 % klorin sahaja, yang 50% lagi masih ada dalam air.
Back to Top
Sensen301 View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie
Avatar

Joined: 11 August 2018
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Sensen301 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 August 2018 at 10:04am
Originally posted by Lasvitar911 Lasvitar911 wrote:


Eh? bukan semua mesin air ada fungsi filter klorin? Bahaya tu! saya dah banyak baca article minum air paip akan kena racun sebab bahan kotor dan klorin tu... 

kalau minum air yang tak bersih, mesin air tu boleh buang dah!!! Takkan nak simpan lagi, mesin air yang tak boleh mengeluarkan benda bahaya dalam air akan membahayakan nyawa kita. Kena dapatkan mesin air yang berkualiti lah.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  123 6>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.04
Copyright ©2001-2015 Web Wiz Ltd.

© 2019 Bangsar.net.my All Rights Reserved | Maintained by XGENTECH.COM