Bangsar Baru, Bangsar Utama, Bangsar South, Lucky Garden, Bukit Bandaraya, Pantai - Online Community Forum, News Articles, Activity Places, Business Directory, Classifieds & etc


Bangsar Baru Community Forum Homepage
  New Posts New Posts RSS Feed - perlukan pinjaman islamik utk wedding
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

perlukan pinjaman islamik utk wedding

 Post Reply Post Reply Page  123>
Author
zentuah View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie
Avatar

Joined: 16 April 2011
Status: Offline
Points: 26
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zentuah Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: perlukan pinjaman islamik utk wedding
    Posted: 25 July 2019 at 10:36am
hello,
tumpang tanya, tau tak mana2 pinjaman yang senang nak lepas? tengah survey untuk buat wedding loan.  kalau boleh tank nak pinjaman konvensional ye.
Back to Top
Sponsored Links


Back to Top
cabbagemint View Drop Down
Local Groupie Gang
Local Groupie Gang


Joined: 12 July 2012
Status: Offline
Points: 47
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote cabbagemint Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 July 2019 at 8:55pm
kena tnya mana2 bank lah then baru boleh tngok loan apa yg u boleh pinjam dngan bank. Document & pkerjaan u pon memainkan peranan utk bank rasa u layak utk pinjam loan dorg
Back to Top
bbpinkie View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 29 August 2012
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote bbpinkie Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 July 2019 at 9:46pm
Originally posted by zentuah zentuah wrote:

hello,
tumpang tanya, tau tak mana2 pinjaman yang senang nak lepas? tengah survey untuk buat wedding loan.  kalau boleh tank nak pinjaman konvensional ye.
Konvensional boleh utk kawen tapi make sure dulu document.  .Tapi selalunya loan wedding agak la nak lulus tu tgk itu ini document utk support kasi lulus. .
Back to Top
bbpinkie View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 29 August 2012
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote bbpinkie Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 July 2019 at 9:49pm
Originally posted by cabbagemint cabbagemint wrote:

kena tnya mana2 bank lah then baru boleh tngok loan apa yg u boleh pinjam dngan bank. Document & pkerjaan u pon memainkan peranan utk bank rasa u layak utk pinjam loan dorg
But susah la pinjam bank jugak sebenarnya macam member aku pinjam bank utk wedding tak lepas. . Bank ni cerewet tau kalau nak bagi lulus. . Ada kable senang jek. .
 

Back to Top
iceice View Drop Down
Local Groupie Gang
Local Groupie Gang
Avatar

Joined: 01 February 2012
Status: Offline
Points: 42
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote iceice Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 July 2019 at 10:35pm
Originally posted by cabbagemint cabbagemint wrote:

kena tnya mana2 bank lah then baru boleh tngok loan apa yg u boleh pinjam dngan bank. Document & pkerjaan u pon memainkan peranan utk bank rasa u layak utk pinjam loan dorg

Susah juge bank nak kasi loan lulus untuk kahwin. Seminggu pon belum tentu dorang approved . Niiii kalau nak pinjam ala2 islamik patuh syariah, cuba google yayasan ihsan rakyat . Yg tu process senang sikit
Back to Top
cabbagemint View Drop Down
Local Groupie Gang
Local Groupie Gang


Joined: 12 July 2012
Status: Offline
Points: 47
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote cabbagemint Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 July 2019 at 11:41pm
Originally posted by iceice iceice wrote:

 
Susah juge bank nak kasi loan lulus untuk kahwin. Seminggu pon belum tentu dorang approved . Niiii kalau nak pinjam ala2 islamik patuh syariah, cuba google yayasan ihsan rakyat . Yg tu process senang sikit
Boleh percaya ke??? Sebab xpernah dgr pun nama pinjaman tu kang pinjam punya pinjam, interest tinggi hutang xhabis bayar matilanakkkk hahahaha
Back to Top
popo90 View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 22 August 2011
Status: Offline
Points: 20
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote popo90 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 July 2019 at 8:55pm
Originally posted by iceice iceice wrote:

Originally posted by cabbagemint cabbagemint wrote:

kena tnya mana2 bank lah then baru boleh tngok loan apa yg u boleh pinjam dngan bank. Document & pkerjaan u pon memainkan peranan utk bank rasa u layak utk pinjam loan dorg

Susah juge bank nak kasi loan lulus untuk kahwin. Seminggu pon belum tentu dorang approved . Niiii kalau nak pinjam ala2 islamik patuh syariah, cuba google yayasan ihsan rakyat . Yg tu process senang sikit

Dah cuba memang senang! Tapi tu lah syarat dia kena kerja kerajaan sebab mmg link sgt dgn kerajaan. Ramai yg rekemen kan i kat situ ingat kan macam loan shark rupanya bukan.


Edited by popo90 - 06 August 2019 at 11:19am
Back to Top
iceice View Drop Down
Local Groupie Gang
Local Groupie Gang
Avatar

Joined: 01 February 2012
Status: Offline
Points: 42
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote iceice Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 July 2019 at 9:57pm
Originally posted by popo90 popo90 wrote:


Dah cuba memang senang! Tapi tu lah syarat dia kena kerja kerajaan sebab mmg link sgt dgn kerajaan. Ramai yg rekemen kan i kat situ ingat kan macam loan shark rupanya bukan. Dulu ramai cakap dorang scammer sebab xpernah bagi statement.
Ramai yg cakap scammer sebab selalu tak updates apa2 personal details kat dorg.. so statements tu maybe dorg dapat cuma tak sampai maybe dah pindah alamat.. so, kena call dorg utk statements.. come on! I pinjam pun dapat baki rm 600 balik sebab terlebih bayar
Back to Top
iceice View Drop Down
Local Groupie Gang
Local Groupie Gang
Avatar

Joined: 01 February 2012
Status: Offline
Points: 42
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote iceice Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 July 2019 at 10:05pm
Originally posted by cabbagemint cabbagemint wrote:

Boleh percaya ke??? Sebab xpernah dgr pun nama pinjaman tu kang pinjam punya pinjam, interest tinggi hutang xhabis bayar matilanakkkk hahahaha
Bole sebab saya pun pernah pinjam kat YIR ni process pun senang je dalam 2-3 hari dah lulus.. ccris, ctos blacklist & akpk pun boleh apply.. tapi kena kerja kerajaan.. interest tgk lah sebab dorg ada buat offers macam2
Back to Top
barley View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 27 March 2012
Status: Offline
Points: 28
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote barley Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 July 2019 at 11:35pm
Originally posted by popo90 popo90 wrote:

 
Dah cuba memang senang! Tapi tu lah syarat dia kena kerja kerajaan sebab mmg link sgt dgn kerajaan. Ramai yg rekemen kan i kat situ ingat kan macam loan shark rupanya bukan. Dulu ramai cakap dorang scammer sebab xpernah bagi statement.
abg i yg kerja kerajaan pun dah pinjam utk wedding dia jugak!
sangat2 senang nak berurusan dgn yayasan ihsan rakyat tue. 
pinjam 10k bayar dalam tempoh 4 tahun lebih sekarang tnggal baki 1 tahun lebih je
elok je dorg hantar resit kat rumah sebab abgf i potong melalui gaji bulanan. 

Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  123>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.04
Copyright ©2001-2015 Web Wiz Ltd.

© 2019 Bangsar.net.my All Rights Reserved | Maintained by XGENTECH.COM