Bangsar Baru, Bangsar Utama, Bangsar South, Lucky Garden, Bukit Bandaraya, Pantai - Online Community Forum, News Articles, Activity Places, Business Directory, Classifieds & etc


Bangsar Baru Community Forum Homepage
  New Posts New Posts RSS Feed - Home Loan...Which Bank Ya....?
  FAQ FAQ  Forum Search   Events

Home Loan...Which Bank Ya....?

 Post Reply Post Reply Page  12>
Author
cabbagemint View Drop Down
Local Groupie Gang
Local Groupie Gang


Joined: 12 July 2012
Status: Offline
Points: 41
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote cabbagemint Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Home Loan...Which Bank Ya....?
    Posted: 08 October 2019 at 12:58pm
Originally posted by Ryeonism Ryeonism wrote:

sesapa pernah pinjam dgn yayasan ni boleh share feedback.


Aku sendiri pernah pinjam dgn diorang,  pinjam dalam 16k selama 3 tahun, bayar bulan2 rm 542.37 sebulan. time tu dapat rate 6.5%.
Back to Top
Sponsored Links


Back to Top
cabbagemint View Drop Down
Local Groupie Gang
Local Groupie Gang


Joined: 12 July 2012
Status: Offline
Points: 41
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote cabbagemint Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 October 2019 at 12:53pm
Originally posted by Ryeonism Ryeonism wrote:

kira ok jugak lah tu, tapi klu ikut kan bank ada yg rendah dari 6.5%

sebab tu bank cerewet sikit, mcm yayasan ni boleh pakai utk emergency case kalau nak pakai duit cepat.
Back to Top
cabbagemint View Drop Down
Local Groupie Gang
Local Groupie Gang


Joined: 12 July 2012
Status: Offline
Points: 41
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote cabbagemint Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 October 2019 at 12:50pm
Originally posted by Ryeonism Ryeonism wrote:

berapa lama? saya ada tengok mcm bank rakat kelulusan dia dalam 2 minggu mcm tu.


Yayasan ni loan dia lulus dalam 2- 3 hari je tak mcm kebanyakan loan yg ambik masa berminggu - minggu.
Back to Top
Ryeonism View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 21 March 2012
Status: Offline
Points: 11
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ryeonism Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 October 2019 at 12:32pm
sesapa pernah pinjam dgn yayasan ni boleh share feedback.
Back to Top
Ryeonism View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 21 March 2012
Status: Offline
Points: 11
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ryeonism Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 October 2019 at 12:31pm
Originally posted by popo90 popo90 wrote:

[QUOTE=Ryeonism]
Profit rate untuk yir Ni from 6.5% to 9.99% based on you punya profile credit


kira ok jugak lah tu, tapi klu ikut kan bank ada yg rendah dari 6.5%
Back to Top
Ryeonism View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 21 March 2012
Status: Offline
Points: 11
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ryeonism Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 October 2019 at 12:29pm
Originally posted by popo90 popo90 wrote:

Itu kalau u xnak pakai cepatlah, tapi kalau nak cepat boleh je apply dengan Yir ni.


berapa lama? saya ada tengok mcm bank rakat kelulusan dia dalam 2 minggu mcm tu.
Back to Top
cabbagemint View Drop Down
Local Groupie Gang
Local Groupie Gang


Joined: 12 July 2012
Status: Offline
Points: 41
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote cabbagemint Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 October 2019 at 10:50am
Originally posted by Ryeonism Ryeonism wrote:

Originally posted by popo90 popo90 wrote:

Yayasan ihsan rakyat ni pun ok jugak kalau u nak apply sebab ramai dah apply loan dengan yir ni. Beza dengan yang lain sebab tempat lain proses lambat sangat.


pernah dengar jugak pasal loan tu, cuma tak pernah la apply sbb boleh apply dgn bank. interest dia mcm mn?
Ramai je dah buat under this loan, so far xde lagi lah orang complain cakap Ken's scam ke apa ke.
Back to Top
cabbagemint View Drop Down
Local Groupie Gang
Local Groupie Gang


Joined: 12 July 2012
Status: Offline
Points: 41
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote cabbagemint Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 October 2019 at 10:49am
Originally posted by Ryeonism Ryeonism wrote:

Originally posted by popo90 popo90 wrote:

Kalau apply dengan bank confirm lambat untuk u punya approval and belum tentu lagi loan lepas. Cuba untuk cari alternatif lain selain bank tapi jangan sampai terkena dengan ahlong pulak 

kalau tak nak pakai cepat tak pe kot buat loan dgn bank, lulus je lu x de ccris. betul, yang penting jangan kena ahlong. cari betul - betul atau pun pergi ke pejabat.
Bank pun xproses jugak kalau rekod Tak cantik. If apply dengan Yir, Ada cccris pun boleh je lepas and cepat approve.
Back to Top
cabbagemint View Drop Down
Local Groupie Gang
Local Groupie Gang


Joined: 12 July 2012
Status: Offline
Points: 41
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote cabbagemint Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 October 2019 at 10:47am
Originally posted by Ryeonism Ryeonism wrote:

jangan cuba 1 bank. kena cuba byk bank. mcm cimb senang nak lulus. tapi interest tinggi. so far yang rendah maybank. tapi cukup susah nak dapat.
Bank memang lambat nak approve sebab tu ramai orang xnak buat dengan bank. Boleh cuba apply dengan Yir, profit rate from 6.5% to 9.99% je.
Back to Top
popo90 View Drop Down
Bangsar Freshie
Bangsar Freshie


Joined: 22 August 2011
Status: Offline
Points: 15
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote popo90 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 October 2019 at 9:28am
Originally posted by Ryeonism Ryeonism wrote:

Originally posted by popo90 popo90 wrote:

Kalau apply dengan bank confirm lambat untuk u punya approval and belum tentu lagi loan lepas. Cuba untuk cari alternatif lain selain bank tapi jangan sampai terkena dengan ahlong pulak 

kalau tak nak pakai cepat tak pe kot buat loan dgn bank, lulus je lu x de ccris. betul, yang penting jangan kena ahlong. cari betul - betul atau pun pergi ke pejabat.
Itu kalau u xnak pakai cepatlah, tapi kalau nak cepat boleh je apply dengan Yir ni.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  12>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.01
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

© 2019 Bangsar.net.my All Rights Reserved | Maintained by XGENTECH.COM